Flera döda heroinister i Malmö

2000-05-07 /12:54 (uppdat 2000-05-09) (DrugNews/SL)
MALMÖ Två kvinnor hittades på lördagseftermiddagen döda på olika adresser i centrala Malmö.
Den ena, en 44-årig känd heroinist, blev medvetslös – troligen efter en överdos – i en lägenhet där hon injicerat tillsammans med några andra. Hon avled senare.En annan yngre 32-årig kvinna hittades död på en gård vid 16-tiden.
”Även hon var en känd missbrukare och vi fann inga yttre skador varför misstänker missbruk låg bakom hennes död”, säger kommissarie Bo Engerby på Malmöpolisens centraljour till DrugNews.

Tillgången på heroin har ökat dramatiskt under senare år i Malmöområdet trots att tull och polis gör fler beslag. Många nya har fastnat i missbruk och dödligheten har ökat. För bara tre veckor sedan hittades en man och en kvinna döda i en lägenhet med flera kanyler omkring sig. 15 personer har hittills i år avlidit i samband med överdoser i Malmö, ungefär en person varannan vecka, enligt polisuppgifter till TT.
Det finns inga misstankar om att det florerar ovanligt rent eller farligt heroin på missbrukarmarknaden i Malmö, men polisen har inlett en teknisk undersökning för att se vilken slags narkotika som använts av de döda.

Etiketter:

Annonser