Nytt GHB-dödsfall misstänks

2000-05-29 /09:59 (DrugNews/SL)
GÖTEBORG En 32-årig man avled i helgen i Göteborgspolisens arrestlokal. Polisen misstänker att han intagit den narkotikaklassade drogen GHB, enligt flera medier.
Mannen hittades i Gamlestaden sluddrande, skrikande och kunde inte ta vara på sig själv, enligt den polispatrull som förde honom till arresten för tillnyktring. Trots att han kollades varje kvart så upptäcktes han ett par timmar senare livlös och ambulans tillkallades.

Överläkare Kai Knudsen på Sahlgrenska sjukhusets anestesiklinik är mycket kritisk till hur polisen omhändertagit mannen. GHB är en oberäknelig drog och påverkade växlar snabbt mellan vakenhet och medvetslöshet.
– Det duger inte med tillsyn var femtonde minut när det handlar om GHB, inte heller personer påverkade av GHB i kombination med alkohol. De kan inte lämnas ensamma alls, varken i en arrest eller på sjukhus, säger Kai Knudsen till Göteborgs Posten.
En internutredning ska nu se om någon brustit i tillsyn av den intagne som bar handbojor i arresten.

Tidigare har fyra dödsfall till följd av GHB-missbruk konstaterats i Sverige. Läs mer i DrugNews om GHB och nya ej klassade rengöringsmedel som används som ”partydroger”.

Etiketter:

Annonser