Svenskar häktade för ecstasyinnehav på Cypern

2000-08-01 /22:04 (DrugNews/SL)
AYIA NAPA Tre svenskar och en italienare bosatt i Sverige har häktats på Cypern misstänkta för innehav av ecstasy. De unga männen i 19-20-årsåldern nekar till brott, men riskerar böter eller upp till tre års fängelse. Rättegången äger rum i Larnaca nästa vecka.

De semestrande ungdomarna från stockholmstrakten greps vid en polisrazzia i fredags i turistorten Ayia Napa på sydöstra delen av ön. Polisen fann 20 ecstasytabletter på deras rum och ytterligare åtta tabletter under en mopedsadel.

Enligt en polisuppgift var några av tabletterna av s.k. Mitsubishi-typ. Det är en ny sorts ecstasy som innehåller den livsfarliga substansen 4MTA. Beslag av drogen har gjorts i Göteborg (se mer i DrugNews) och på kort tid i sommar har tre ungdomar i Danmark och en flicka i Norge avlidit efter missbruk av Mitsubishi.

Cypern har tillsammans med spanska ön Ibiza och andra turistorter kring Medelhavet växande drogproblem bland semestrande ungdomar. Särskilt britter anses stå för en del av handeln med ecstasy.
”Missbruket har ökat år efter år. I sommar är det värre än någonsin. Vi gör allt vi kan för att stoppa det”, säger cypriotisk polis i Ayia Napa till Aftonbladet.
I sommar åker tusentals svenska ungdomar till Ayia Napa för att bada, sola och festa.

Etiketter:

Annonser