Øresundsbron – den nya smuggelvägen

LERNACKEN/KÖPENHAMN
Vart tredje narkotikabeslag gör Skånetullen redan vid Öresundbron. Det visar statistik DrugNews låtit ta fram efter att bron varit öppnad en månad.

Lördagen den 1 juli invigdes den omdiskuterade Öresundsbron.
Till glädje för turister, pendlare och gränshandlare. Men smugglingen av tobak, alkohol och narkotika befaras öka.

• 15 kilo cannabis hittades vid en rutinmässig tullkontroll i fredags morse den 28 juli gömt i en personbil vid Lernacken. Två britter i 30-40-årsåldern anhölls misstänkta för grovt narkotikabrott, berättar Ritzau/TT.

• 21 kilo av växtdrogen kat försökte en 37-årig man i måndags natt den 17 juli föra över bron i en personbil. Mannen som stoppades av tullen anhölls senare, uppger FLT.

• 25 000 liter 96-procentig sprit fann tullen i en tyskregistrerad lastbil vid lunchtid fredagen den 14 juli. En tysk i 35-årsåldern greps, berättar Arbetet.

Skånetullen gjorde i juli sammanlagt 177 narkotikabeslag, varav en tredjedel vid Öresundsbron.
Totalt i juli månad gjorde tullen vid brohuvudet 58 narkotikabeslag (varav 36 i fordon och 22 på tåg), fyra av alkohol och fyra vapenbeslag (sex knivar och en tårgastub).
”Det är ett gott resultat med tanke på att bron inte varit bemannad dygnet runt och vi inte hunnit utbilda alla de 60-talet extra tullpersonal som vi fått extrapengar till”, säger Ursula Månsson, informationsansvarig på Skånetullen, till DrugNews.

Etiketter:

Annonser