Sundsvalls-aktion mot GHB-missbruk

2000-08-04 /22:04 (DrugNews/SL)
SUNDSVALL Ett akutprojekt mot GHB har inletts i Sundsvall. Detta som en reaktion på det utbredda missbruket av drogen längs södra Norrlandskusten. Under en festival i Sundsvall i juli fördes 12 ungdomar till sjukhus efter överdoser av GHB.
Den nystartade GHB-gruppen ska stävja ungas experimenterande med den livsfarliga drogen som krävt flera liv i landet. Störgruppen ska söka upp ungdomar i riskmiljöer i samarbete med bland annat polisen. Dessutom ska unga som inte dyker upp till skolstarten sökas upp, rapporterar lokala massmedier i Medelpad.

”De leker med en drog som även garvade missbrukare är livrädda för. Enligt min mening är GHB farligare än heroin”, säger projektledaren Christer Gillgren – en av dem som kämpade för att få GHB narkotikaklassad – till Sundsvalls Tidning.

Fotnot: Projektet bygger på ett nära samarbete mellan bland annat Sundsvalls kommun, Polisen, Brottsförebyggande rådet, sjukhuset , och frivilligorganisationer som Life Guards, Kris och nätverket Vileda. GHB-gruppen nås på telefonnummer 0730-31 62 99.

Läs mer om GHB i DrugNews.

Etiketter:

Annonser