Rekordbeslag av steroider i Danmark

KÖPENHAMN Polisen i Köpenhamn har gjort ett ”historiskt stort” beslag av över ett ton dopingmedel, det mesta anabola steroider. Två män som misstänks ha sålt via nätet har gripits.

Polisen slog till i torsdags morse på fler än sju adresser och kunde fylla en lastbil full med muskelförstärkande steroider. Beslagen omfattar såväl piller, ampuller som steroider i pulverform. På svarta marknaden värt åtskilliga miljoner danska kronor.

– Vi har hittat så mycket att vi omöjligen kan räkna samman allt på stående fot, det är tveklöst det största fallet med organiserad dopningsbrottslighet i Danmark, säger Steffen Thaaning Steffensen, på avdelningen för organiserad brottslighet, till tidningen Politiken.

Två män, en i 40-årsåldern, och en 25-åring, greps på olika ställen i Köpenhamnsområdet på torsdagsmorgonen. De misstänks ha sålt dopingpreparat via internet, såväl på öppna som slutna forum.

Polisen har även hittat en fabrik med maskiner och fyllningsapparater som dopingsmugglarna använt för massproduktion av dopingmedel. Polisens bilder visar att utrustningen är avancerad och påminner om den som finns på sjukhus och laboratorier. Vittnen söks nu av polisen för att få mer information.

Polisen kom gänget på spåren i september ifjol då danska tullen stoppade flera större paket med dopingmedel gömt i gods med duschutrustning, kolvar och skor på väg ut ur Danmark.

Efter uppmärksammade dopingfall skärptes ifjol straffet för handel med illegala dopingmedel från två till tio år och det gav även polisen möjlighet att avlyssna misstänkta personers telefoner. Något som bidraget till att den stora dopinghärvan nu kunnat nystas upp, skriver Politiken.

Enligt undersökningar har fler än 40 000 danskar använt anabola steroider.

Annonser