Speedway-förare fast för rattfylleri

En 30-årig svensk speedwayförare har för tredje gången åkt fast för rattfylleri. Han stoppades natten till i måndags av polis i Krylbo i en bil med 1,51 promille alkohol i blodet. ”Jag är så ledsen”, skriver han själv på Facebook riktat till fans, vänner och sponsorer.

Antonio Lindbäck. Foto via Wikipedia
Antonio Lindbäck. Foto via Wikipedia

Antonio Lindbäck, född i Brasilien, slog igenom i det svenska speedwaylag som vann World Cup 2004.
Senaste åren har han tävlat för Indianerna.
Enligt hans Team koordinator provkörde han bilen hemma i Krylbo i södra Dalarna i söndags natt. Körde upp och ned på gatan tills någon tog kontakt med polisen.

”I made a big mistake. Now I want to prove to everyone that I can take my responsibility and will do everything that’s necessary”, skrev Antonio Lindbäck på sin facebook-sida i tisdags eftermiddag.

Till Avesta Tidning säger den lokala idrottstjärnan om det inträffade:
– Jag är mest förbannad på mig själv. När det gått så bra. Men jag har inget att skylla på. Jag gick in i mig själv för mycket. Då blev det så här.

Han har även tidigare åkt fast för rattfylleri, 2004 och 2007 togs han av polisen. Nu har det alltså hänt igen. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri, enligt AT.

Lindbäck petas nu tillfälligt från landslaget av förbundskapten Morgan Andersson som – för att ge honom arbetsro – tar in en ersättare till Best Pairs i polska Torun.

Annonser