Fler drograttfulla upptäcks i Stockholm

Allt fler ratt- och drograttfyllerister upptäcks av polisen i region Stockholm. Årets första fyra månader stoppades 1 053 förare påverkade av alkohol och 1 096 påverkade av andra droger.

Samma period ifjol, januari till april, stoppades 948 förare påverkade av alkohol och 954 påverkade av andra droger i Stockholmsregionen. Det visar polisens verksamhetsuppföljning.

– Det är positivt att polisen upptäcker fler påverkade förare i trafiken även om trenden är negativ. Vårt arbete är att förhindra olyckor på våra vägar och det ska vi fortsätta med säger regionpolismästare Ulf Johansson i ett pressmeddelande.

Sedan en tid pågår pilotverksamhet i polisregion Stockholm som fokuserar på att övervaka trafiken utifrån lokala problembilder.

Årligen dör cirka 70 personer till följd av alkohol och andra droger i trafiken i landet. Polisen får slumpmässigt göra nykterhetskontroll av alkohol, men för andra droger krävs särskild misstanke. Det vill polisen ändra på, rapporterar Accent. Och teknisk apparatur och analyser av prover utvecklas alltmer.

Annonser