Hoff ny ordförande för CAN

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hans Hoff blir ny ordförande för CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning. Det beslutade regeringen på torsdagens sammanträde.

Hans Hoff är idag ledamot av Socialutskottet och är ansvarig för Socialdemokraternas arbete med alkohol- narkotika, dopnings- och tobaksfrågor. Han ersätter kristdemokraten Anders Andersson.

I ett pressmeddelande säger Hans Hoff att han ser fram emot det nya uppdraget, inte minst samarbetet med alla medlemsorganisationer. CAN sitter på en stor mängd kunskap och forskning som är viktig att sprida.

– CAN:s frågor intresserar mig mycket och inte minst cannabisfrågan. Många unga är inte medvetna om de skadliga effekterna. Det är viktigt att den kunskap som finns idag om de skadliga effekterna sprids, säger Hans Hoff som formellt tillträder 1 juli.

CAN:s ordförande utses av regeringen. Regeringen utser ordförande och ersättare. Övriga ledamöter utses av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE), Vetenskapsrådet, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och ombudsförsamlingen.

Annonser