Tysk sjuksköterska var ”massmördare”

OLDENBURG En manlig tysk sjuksköterska kan vara en av värsta seriemördarna i modern tid. Han misstänks medvetet ha dödat minst 90 patienter med överdos av hjärtmedicin. Men det kan vara fler.


Den 40-årige tidigare sjuksköterskan ”Niels H” avtjänar redan livstidsdom för mördat två patienter. Men i processen erkände han sig dödat fler ”för att han var uttråkad”.
Nu tror polisen som utreder andra mystiska dödsfall på sjukhus i Niedersachsen att han kan ha dödat minst 90 patienter, kanske till och med det dubbla, rapporterar AFP och TT.

Analyser av långt över ett hundra kroppar tyder på att Niels H kan ha påskyndat deras död. Han arbetade på en intensivvårdsenhet på sjukhus i nordtyska Delmenhorst, nära Bremen, 1999-2005. Men polis utreder dödsfall på även andra sjukhus han har arbetat på, bland annat i Oldenburg och Wilmenhaven.

Spår av hjärtmedicinen har hittats i flera avlidna. F d sköterskan har berättat att han injicerat medicinen som stängt av hjärt- och kärlsystemet och sedan försökt återuppleva dem. Om han lyckades kände han sig ”euforisk” och när de avled blev han förkrossad.

Flera kollegor på sjukhuset i Delmenhorst, där exsköterskan arbetade, riskerar nu åtal för att inte agerat när patienter avled under oklara omständigheter, rapporterar AFP.

• En brittisk husläkare dömdes vid millenieskiftet för att dödat minst 15 patenter med heroin-ijektioner, men kan ha dödat fler med opiater. ”Doktor Död”, som han kom att kallas, hängde sig senare i fängelset.

Annonser