Stökigt i Hultsfred – flicka avled, flera knarkbeslag

1999-06-18 /10:46 (uppdaterat 17:05) (DrugNews/SL)
HULTSFRED Det blev en tidvis stökig inledning på rockfesten i småländska Hultsfred med stölder, skadegörelser och missbruk. En 19-årig flicka hittades livlös på torsdagsnatten nära en av scenerna på festivalområdet. Hon fördes till Vimmerby sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt säkerhetsansvarige för arrangören Rockparty hade hon setts ”surfa runt” i publikhavet när Courtney Love uppträdde. Polisen misstänker inte brott.

Polisen har tidigare år fått kritik för att kontrollen av droger varit dålig under Hultsfredsfestivalen, som samlar ungdomar från hela Norden. I år arbetar där nio narkotikapoliser från gatulangningsgrupper i Östergötland och Kalmar län.
”Vi inriktar oss framför allt på yngre ungdomar och vi har möjlighet att göra drogtester på plats”, säger narkotikapolisen Tommy Ekström till DrugNews.
Redan på onsdagskvällen greps fem ungdomar med cannabis och på torsdagsnatten ytterligare fyra personer som nu sitter anhållna misstänkta för narkotikabrott. Tre personer är också misstänkta för försök till mordbrand sedan de tänt eld på ett tält med sovande människor.
Publiktillströmningen har varit stor till rockfesten som pågår till söndag morgon. På torsdagseftermiddagen avbröts biljettförsäljningen – då hade 26 000 biljetter sålts.

Etiketter:

Annonser