Düsseldorf ny viktig medlem i ECAD

2000-05-02 /00:17 (DrugNews/SL)
CORK Düsseldorf har som andra tyska stad efter Berlin anslutit sig till anti-drogorganisationen European Cities Against Drugs, ECAD, vid en konferens i irländska Cork. En viktig inbrytning i ett land med stora drogproblem och där influenserna från Frankfurts uppgivna linje med en slags ”minska skadorna”-politik länge dominerat. Där grundades också den drogliberala organisationen ECDP (European Cities on Drug Policy) som länge varit ECAD:s konkurrent om städerna i Europa.
Düsseldorfs överborgmästare berättade vid konferensen att stadens motto är ”Ingen makt åt drogerna” och att man vägrar öppna injektionsrum och tillhandahålla heroin.
”Genom en legalisering av förbjudna droger visar samhället att det har resignerat i kampen mot droger och missbruk”, sade Joachim Erning.

Vid ECAD konferensen i Cork 28-29 april anslöt sig även Trelleborg, Trondheim, Baerum, (Norge) finska Vantaa, Derry (Nordirland) och Killarney (Irland). Sammanlagt 224 städer i 30 länder har nu undertecknat Stockholmsresolutionen, det grunddokument från 1994 som samlar städer som är emot all form av legalisering av narkotika och med olika strategier försöker bemöta drogproblem.

Etiketter:

Annonser