Allt yngre missbrukare i Bulgarien

2000-05-08 /16:48 (DrugNews/SL)
SOFIA Drogmissbruk bland barn och ungdomar breder ut sig i den bulgariska huvudstaden. I Sofia finns idag omkring 50 000 tonåringar mellan 14 och 20 år som regelbundet använder alkohol och narkotika. Ytterligare 50 000 har prövat droger, uppger stiftelsen Bulgarian Family and Drugs Foundation meddelar Hassela Nordic Network.
Missbruket har även börjat sprida sig till mindre städer i landet och i undersökningar uppger 35 av studenterna att de rökt marijuana.Stiftelsen beskriver situationen som alarmerande och efterlyser en nationell strategi för drogbekämpning och att regeringen ordnar medel till detta.

Bulgarien har också stor transitsmuggling av narkotika genom landet. Vid gränskontrollen Kapitan Andreevo har hittills i år bulgarisk tull beslagtagit 576 kilo heroin, jämfört med 199 kilo under hela fjolåret. I torsdags upptäckte tullen in 87 kilo heroin i en Bosnienregistrerad Mercedes och i söndags beslagtogs 61 kilo heroin i en Albanienregistrerad lastbil på väg från Turkiet till Albanien.

Etiketter:

Annonser