Oväntad vändning i tunnelmordet

2000-05-15 /17:13 (DrugNews/SL)
GÄVLE Den 16-åriga flicka som tidigare erkänt att hon dödat en man i februari kan ha försökt skydda sin pojkvän. Idag, måndag, hämtades den 21-årige pojkvännen på sin födelsedag av polis och anhölls misstänkt för mordet. Ytterligare en person har anhållits misstänkt för medhjälp till mordet, uppger Arbetarbladets nättidning.
”Misstankarna mot flickan för mord kvarstår men visar det sig att de nya uppgifterna är riktiga hamnar flickan i en bättre situation”, säger kammaråklagare Christer Sammens, till Arbetarbladet.

Så sent som förra veckan hävdade flickan under rättegångsförhandlingarna att det var hon – iklädd pojkvännens kläder – som dödade den för henne okände 52-årige mannen med 25 knivhugg i en gångtunnel nära järnvägsstationen i Gävle. Åklagaren yrkade på fyra års sluten ungdomsvård som straff. Försvaret har hävdat att flickan hade tagit en överdos av lugnande läkemedlet Cipramil och blivit okontrollerbart aggressiv.
I väntan på dom, som skulle meddelats 19 maj, vistas hon på ett hem i Norrland. Det var där hon bröt ihop och berättade om pojkvännens inblandning. Efter mordet ska pojkvännen, som nyligen frigavs efter att ha avtjänat en dom för ett annat mord, uppmanat flickan ta på sig skulden.
Läs mer i DrugNews.

Etiketter:

Annonser