TV3:s Baren förlorar Ikeas möbler

2000-05-25 /16:29 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM TV3-såpan Baren får se sig om efter nytt möblemang. Möbeljätten Ikea beslutade idag, torsdag, att dra tillbaka sin PR-satsning i form av inredning efter kritiken i DrugNews om programmets alkoholliberala framtoning.

Möblerna har använts i tävlingsdeltagarnas bostäder där tittarna via kameror och Internet kunnat följa planerna att locka kunder till baren.
”Tyvärr ser vi att lägenheterna definitivt inte visar våra möbler i ett sammanhang som är ett föredöme för ungt boende och vad vi strävar efter att inspirera till. Dessutom känns det fel för oss att medverka i sammanhang som så tydligt befrämjar en ökad alkoholkonsumtionen bland unga människor”, förklarar Marcus Engman, marknadschef på Ikea i Sverige som meddelat beslutet till produktionsbolaget Strix.

Förutom nykterhetsrörelsens invändningar mot programmet och att nu sponsorer börjar dra sig ur har också socialtjänsten påtalat brister i den aktuella restaurangen i Gamla stan i Stockholm. Serveringstillståndet är i fara sedan de medverkande i doku-såpan nyligen gick loss på spriten efter stängning. Något som är förbjudet enligt alkohollagen.
”Vi har sett till att det här inte ska upprepas”, säger en besvärad Pär Altan, presschef på TV3, till Aftonbladet.

Läs artikeln om TV3:s Baren i DrugNews.

Etiketter:

Annonser