Hassela startar radiosändningar

2000-08-14 /15:59 (DrugNews/SL)
VISBY / STOCKHOLM I september startar Hassela Nordic Network radiosändningar med drognyheter på svenska och engelska via Internet. HNN planerar även att inom ett år göra försök med TV-sändningar via nätet.

”Internet har stora möjligheter. Och nu ger vi järnet i vårt folkbildningsarbete för att hålla narkotikaproblemet stången och motverka de drogliberala krafterna. Förutom kortnyheter och blänkare om vår nyhetssajt på nätet kan man tänka sig livesändningar från föreläsningar, exempelvis i samband med narkotikamässan i Visby som vi arrangerar i maj”, säger Torgny Peterson på HNN till DrugNews.

Radio HNN gör nu testsändningar via nya sambandscentralen i Klintehamn på Gotland, där ett av Hasselarörelsens behandlingskollektiv finns. Dit flyttade HNN nyligen och sköter webbsida, epostlistor och de planerade radio/TV-sändningarna. De fyra anställda är i sanningens namn inte alltid där, eftersom det går att sköta kontakten med de cirka 400 rapportörerna i världen, nätservicen och servern i USA via bärbar dator.

HNN har sedan starten 1995 ett gediget arkiv med över 8 000 pressreleaser.

Etiketter:

Annonser