Haschkaféer i Amsterdam får konkurrens via nätet

2000-08-23 /16:54 (DrugNews/SL)
AMSTERDAM / LONDON Marijuana ska börja säljas via Internet och wap-telefoner i Amsterdam i september. Inom en halvtimme ska cykelkurirer leverera beställningen, utlovar knarklangarbolaget på sin hemsida.

Maximalt två gram marijuana ska kunden per gång kunna beställa och betala via förbetalda och påfyllningsbara smartcard-kort som ska säljas i kiosker.
”Det handlar inte om legalisering, utan om en kommersialisering och ansiktslyftning av marijuanakulturen”, säger en av de två landsförvisade amerikanska entreprenörerna i en intervju.
De två männen från Seattle kom på idén med ett smidigare och säkrare leveranssystem av droger när de satt på ett av Amsterdams haschkaféer. De uppger att deras Londonbaserade dot.com-företag ska betala skatt. Och planerar utvidga verksamheten med klubbar och narkotikaförsäljning nästa år i London, New York och Tokyo.

Det är tveksamt huruvida de kommer att lyckas i sitt uppsåt. De holländska myndigheterna som länge sett mellan fingrarna med cannabisförsäljning på vissa kaféer (där upp till 5 gram kan köpas utan risk för åtal) har på senare tid skärpt kontrollen. Delvis efter kritik om drogturism från grannländer. Flera ställen har stängts och en regeringsstödd kampanj har inletts mot illegalt producerad och såld cannabis.

Läs mer i DrugNews.

Etiketter:

Annonser