Misstänkt våldtäkt när TV3:s Baren inspelades

2000-09-24 22:44 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM Skandalerna kring TV3:s alkoholliberala dokusåpa Baren fortsätter. En misstänkt våldtäkt har polisanmälts som skulle ha inträffat i torsdags kväll på damtoaletten samtidigt som tv-inspelningen pågick några meter därifrån.

En kvinna i 20-årsåldern besökte i sällskap med sin pojkvän och några vänner restaurangen Gamla stans bryggeri, där programmet spelas in. Hon kände sig konstig och gick till toaletten där allt sedan svartnade för henne. Hon hittades skrikande på golvet en halvtimme senare då hon vaknat upp utan trosor och byxor.
Hon trodde sig ha blivit våldtagen och har uppsökt sjukhus och sedan polisanmält händelsen. Polisen misstänker att någon lagt något i hennes drink och sedan följt efter henne.

Under dramat pågick inspelningen vid bardisken. Bilderna direktsändes via Internet och skulle sedan även visas på tv. Polisen ska granska bilderna för att se om kvinnan och någon eventuell misstänkt finns med.
”Jag tror inte våldtäkten kommer att påverka programmet, om uppgifterna visar sig stämma”, säger Barens programledare Robert Aschberg till Aftonbladet.

FAKTA / ”Baren” – dokusåpan går ut på att de tävlande ska driva en bar tillsammans och bland annat locka publik till restaurangen. Kameror bevakar dygnet runt de tävlande samtidigt som en efter en röstas bort av tittarna. En miljon kronor väntar vinnaren.
Men kritiken har varit stor mot programmet:
TV3:s Baren förlorar Ikeas möbler
Möbeljätten valde i maj att ta bort sina möbler ur programmet efter kritiken i DrugNews om programmets alkoholliberala framtoning. Bland andra nykterhetsrörelsen ansåg att programmet strider mot alkohollagen. Även socialtjänsten påtalade flera brister.
• I slutet av maj drack några tävlande själva så mycket att restaurangen riskerade att förlora sitt serveringstillstånd.
• I augusti blev det handgemäng mellan två tävlande. En slog med ett järnrör ner en konkurrent som fördes till sjukhus. TV3 sände bråket.
• I början av september firade ett gäng fotbollssupportrar så häftigt i Baren att de måste hämtas av fyra polispatruller och föras till fyllecell.

Etiketter:

Annonser