Okänd knarkliga sålde till tonåringar

2000-09-24 22:34 (DrugNews/SL)
ÅKERSBERGA I Stockholms tingsrätt pågår sedan i fredags en stor narkotikarättegång med 14 tidigare ostraffade personer åtalade. De misstänks för delaktighet i smuggling, förädling och försäljning av narkotika till bland annat tonåringar.

Det var polisens ravekommission som i maj efter tips gjorde en razzia i en bostad i Åkersberga där några inblandade skurit upp ett bildäck innehållande amfetamin och höll på att fördela det i påsar. Sammanlagt två kilo amfetamin och nära 300 LSD-doser har beslagtagits, men ligan misstänks även ha smugglat 3 000 ecstasytabletter.
De åtalade är i åldrarna 17 till 45 år. Ligan, med förgreningar i Karlstad, har köpt narkotikan i Storbritannien, smugglat den till Sverige, raffinerat och sålt den, bland annat i Åkersberga. Av de inblandade finns familjefäder som sålt knark till tonåringar.
Bland annat har en 14-årig flicka under minst ett år missbrukat droger som hon köpt av ligan. En 16-årig flickas dagbok om sina inköp och missbruk är viktigt bevismaterial i rätten.
Rättegången väntas pågår långt in i oktober.

Etiketter:

Annonser