Systembolaget öppnar e-butik

2000-09-25 16:35 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM I dagarna börjar Systembolaget på försök sälja öl, vin och sprit via Internet i Stockholm. Över 2 000 produkter kommer att kunna beställas och betalas via nätet klockan 6-24.

E-handelsförsöket Systemet online innebär dock att kunderna själva måste hämta varorna i någon av 14 särskilda utlämningsbutiker i Stockholmsområdet under ordinarie öppningstid. Alltså även på vardagskvällar och lördagar.
Systembolaget motiverar försöket med att e-kunder slipper köa, kan beställa när det passar och ur ett bredare sortiment än i butikerna.
Men ingen hemkörning av alkohol?
”Nej, främst av alkoholpolitiska skäl. Det är svårare att kontrollera ålder utanför butikerna. Och det skulle kunna bli problematiskt om ett bud kom med leveransen till en fest med berusade ungdomar”, säger Björn Rydberg, informationschef på Systembolaget, till DrugNews.
Han utesluter dock inte att det i framtiden kan erbjudas hemkörning av alkohol till kunderna.
Försöket med e-handel ska pågå till maj nästa år.

Systembolaget började i augusti godta kreditkort som betalningssätt i butikerna. Kritiker, som varnat för mer drickande, undrar var gränsen går mellan acceptabel service och ökade risker för alkoholskador.

Läs mer i DrugNews:
Systembolaget säljer sprit på kredit

Etiketter:

Annonser