Rekordbeslag av hasch på Öresundsbron

MALMÖ Svenska tullen gjorde förra måndagen ett rekordbeslag av narkotika i gränskontrollen på Öresundsbron. Vid en rutinkontroll påträffades 180 kilo cannabis i en dansk skåpbil.

Narkotikan låg bland fiskespön och campingutrustning i bilen. De båda männen, två danska bröder i 50-årsåldern från Jylland, uppgav att de var på väg till en fisketur. Men det fanns kartor, biljetter och annat i bilen som tydde på att målet var Finland.
”Efter narkotikafyndet, som är ett av de största vi gjort i Malmötrakten, blev de mer samarbetsvilliga och vi lånade deras kläder för en bevisprovokation”, berättar tullinspektör Lennart Olofsson, på Skånetullens underrättelseenhet, för DrugNews.

Iklädda brödernas kläder åkte polis- och tullpersonal vidare med danskarnas skåpbil och tog färjan till Åbo för att försöka fånga in mottagarna av jättepartiet. Men ingen gav sig till känna vid framkomsten och operationen avbröts.
De danska smugglarna har häktats i avvaktan på fortsatt utredning.

Öresundsbron har på kort tid med sin anslutning till kontinenten, fristaden Christiania och Kastrup flygplats blivit främsta hotbilden i landet för smuggling av narkotika, alkohol och tobak. Redan gör Skånetullen vart tredje narkotikabeslag vid bron.

Etiketter:

Annonser