Advokat Thomas Bodström, ny justitieminister

2000-10-11 17:09 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM Måladvokat Thomas Bodström, 38 år, blir ny justitieminister efter Laila Freivalds som avgick efter en lägenhetsaffär nyligen. Det meddelade statsminister på onsdagen när han presenterade sin ommöblerade regering.

”Thomas Bodström är ung och kompetent”, var statsministerns förklaring till valet av ny justitieminister.
Bodström är advokat med erfarenhet från omkring 2 000 rättegångar – allt från brottmål, vårdnadsärenden och missbruksfall. Han var även målsägarbiträde vid den stora brandrättegången i Göteborg.
Han är son till förre utrikesministern Lennart Bodström, bor i villa i Nacka, har spelat allsvensk fotboll för AIK och sitter i styrelsen för Unicef. Han blev tillfrågad så sent som i tisdags om han ville axla den tunga ministerposten. Han är inte med i socialdemokraterna.
”Men jag ska gå med imorgon, torsdag”, sade han vid presskonferensen.

Andra ommöbleringar i regeringen: några statsråd som får delvis förändrade arbetsuppgifter är Ulrica Messing som flyttar till näringsdepartementet och ska ansvara för regionalpolitik, post- och telefrågor och har kvar ansvar för idrottsfrågor.
Mona Sahlin ska koncentrera sig på arbetsmarknadsområdet och Estoniafrågan, vilket innebär att näringsminister Björn Rosengren får överta ansvaret för småföretagarfrågor.

Etiketter:

Annonser