Bushs rattfylla blir valbomb i presidentvalet

2000-11-03 07:49 (DrugNews/SL)
TEXAS Fyra dagar före presidentvalet i USA avslöjas att republikanernas kandidat George W Bush kört bil berusad och blivit av med körkortet.

Händelsen inträffade för 24 år sedan då Bush 30 år gammal efter för många öl på en bar satte sig bakom ratten med passagerare i bilen och stoppades av polis. Straffet blev böter och en tids indraget körkort, enligt SR:s Ekoredaktion.
Som förklaring till varför han hemlighållit händelsen säger han nu:
”Jag är inte stolt över det. Jag ville vara en god förebild för mina döttrar. Och jag har nu faktiskt inte druckit en droppe på 14 år.”

Den 54-årige guvernören från Texas som kritiserats för bland annat att godkänna avrättningar i delstaten har hittills klarat sig undan skandaler. Han har tillstått att han förr drack ofta och för mycket alkohol, men vägrat svara på frågor om han använt illegala droger.
Även om rattfyllan är historia undrar nu många om Bush som beskyllt sina politiska motståndare för att missbruka sanningen har fler lik i garderoben. Inför presidentvalet nästa vecka visar opionsiffror att det är mycket jämt mellan huvudkandidaterna George W Bush och demokraternas Al Gore.

Etiketter:

Annonser