Victoria diskuterar alkohol med unga i Europa

2000-11-14 16:45 (DrugNews/SL)
BÅLSTA Kronprinsessan Victoria ska tillsammans med socialminister Lars Engqvist diskutera alkoholproblem med ungdomar från hela Europa på fredag.

Kronprinsessan, 23 år, ska vara med i två olika arbetsgrupper som ska försöka ringa in tre orsaker till varför många ungdomar dricker alkohol och varför de dricker så mycket.
Konferensen Youthmeeting utanför Bålsta är ett förberedande möte inför WHO:s stora ministerkonferens om unga och alkohol i Stockholm i februari nästa år. Studier visar att berusningsdrickande blivit allt vanligare del av unga européers livsstil.
”Kronprinsessan vill gärna vara med på ungdomskonferensen. Särskilt mot bakgrund av att det är hennes mor, drottning Silvia, som kommer att inviga WHO-mötet senare”, säger Maria Renström, projektledare och WHO-EU-koordinatör på Socialdepartementet, till DrugNews.

40 europeiska länder skickar en pojke och en flicka vardera till konferensen som börjar med samkväm på torsdag kväll, invigs på fredag och avslutas på lördag. De 80 ungdomarna i åldrarna 18-25 ska bland annat utse 20 representanter som ska vara med vid WHO-mötet. Då ska man försöka enas om en gemensam handlingsplan i europaregionen för att främja goda uppväxtvillkor och skydda unga mot alkoholens risker.

Etiketter:

Annonser