Fyra miljoner till tre alkoholförebyggande projekt

2000-11-16 12:15 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM Regeringen beslutade på torsdagen att ge tre drogförebyggande projekt sammanlagt fyra miljoner kronor. Det är en del av den nationella handlingsplanen för att förebygga alkoholskador.

• Kommunförbundet får 2 390 000 kronor första året i ett tvåårigt projekt, Fritidsgårdarna och alkoholpolitiken, där ett 30-tal försökskommuner lokalt ska försöka utveckla arbetsmetoder vad gäller påverka ungdomars inställning till alkohol.

• Stiftelsen Mentor Sverige får 50 000 kronor för att arrangera en nationell skolledarkonferens om hälsofrämjande arbete för att utveckla skolans undervisning om alkohol, narkotika och tobak.

Stad-projektet och Precens, Stockholms kommuns nystartade preventionscentrum, får 1,5 miljoner kronor för att utvärdera ett drogförebyggande program. Det amerikanska programmet Prime for life har bearbetats till svenska och ska tydliggöra vilka faktorer som ökar respektive minskar risk för bland annat alkoholproblem.
Bland annat ska programmet prövas inom gymnasieskolan. Även försvarsmakten ska använda det anpassat för all personal och värnpliktiga.

Läs mer i DrugNews:
Ökad alkoholkonsumtion, men mindre svartsprit

Etiketter:

Annonser