Knarkrazzia på kristen folkhögskola

2001-01-23 14:05 DrugNews/SL)
EKERÖ Polisen gjorde förra torsdagen en knarkrazzia på pingströrelsens folkhögskola Kaggeholm i Ekerö kommun nära Stockholm efter larm från skolans rektor. Beslag gjordes hos en elev som nu har avstängts från internatboende.

”Jag fick vissa indicier på att det kunde finnas knark på ett av våra internat. Då tycker jag man är tvingad att gå till polisen och göra en anmälan. Det här handlar ju om kriminalitet”, säger Kaggeholms rektor Per Håkansson till Nya Dagen.
Eleven har erkänt innehav av något som polisen misstänker är amfetamin. Skolledningen beslutade genast att eleven inte får bo kvar på skolan, men ska få fullfölja sina studier på distans.
Även om inga andra elever misstänks vara inblandade har händelsen väckt kraftiga känslor på den kristna skolan och alla samlades på måndagen till krismöte i kapellet.

Kaggeholm har en drogfri hållning, även alkohol är förbjudet på skolan och serveras inte heller i kursgården. Reglerna för internatboende på skolan kan nu komma att skärpas, uppger rektorn. En temadag om droger ska anordnas i vår och skolans elever och personal ska dessutom åka till Fryshuset i Stockholm för att se en pjäs om partydroger och delta i en debatt.

Etiketter:

Annonser