Skatteindrivare blir knarkhandlare i ny film

(Drugnews/LL-SL)
BRYSSEL En obemärkt anställd vid skatteverket blir narkotikagrossist i en ny mycket uppmärksammad belgisk/luxemburgsk film som just har haft premiär i Belgien. Rullen ”En hederlig handelsman” beskriver bland annat oväntade manipulationer.

"Un honnête commerçant" av Philippe Blasband innehåller flera oväntade vändningar. Huvudpersonen befinner sig bland annat i ett förhör med två poliser, som gör allt för att ”knäcka” honom. Men istället är det narkotikagrossisten som lockar av polisen de upplysningar han behöver för sina affärer.
Ingen söndagsskoleberättelse direkt – huvudpersonen/skurken har viss framgång och en hel familj mördas – men ger samtidigt en ganska avskräckande bild av den undre världen.

Filmen är en belgisk/luxemburgsk samproduktion med stöd från det belgiska tv-bolaget RTBF, film- och tv-centrumet för Communauté française och devallonska teledistributörerna, Luxemburgska nationalfonden för stöd tilltv-produktion, Valloniets filmcentrum Wallimage, belgiska statslotteriet, SlateFunding och EU:s medieprogram Strategics.

Filmen väckte stort intresse nyligen vid filmgalan i Venedig.
"Om filmen även kommer att visas i Skandinavien är inte klart än. Vi hoppas importörerna hör av sig", säger Claudia Rae-Colombani, ansvarig för den internationella marknadsföringen, till Drugnews.

Etiketter:

Annonser