"Trainspotting 2" på gång

2003-01-15 10:55 (Drugnews/SL)
LONDON En uppföljare till filmsuccén Trainspotting – en skruvad historia om några heroinmissbrukare i Edinburgh – kan vara på gång. Regissören Danny Boyle bekräftar planerna han har tillsammans med författaren Irvine Welsh och manusförfattaren John Hodge.

Welsh har redan skrivit boken "Porno" som är en slags "Trainspotting 2", om vad som hänt med de färgstarka personerna några år senare.
"Det är intressant att se vad som har hänt de där hedonisterna som levt så nära ravinens brant nu när de börjar närma sig medelåldern. Det är en lysande idé som John försöker göra manus av", säger Danny Boyle enligt TT Spektra.

En viktig förutsättning för Boyle är att skådespelarna från första filmen vill medverka i en uppföljare, vilket de uppges vara även om inga kontrakt har skrivits. Första filmen gav regissören och flera av skådespelarna – som Ewan McGregor och Robert Carlyle – skjuts i sina karriärer.

• Trainspotting 1, som hade premiär 1996, väckte mycket känslor med starka scener, innehöll en del moraliska dilemman och blev en brandfackla i narkotikadebatten.

Etiketter:

Annonser