330 kilo heroin i beslag i Moskva

B802-RussiaflagMinim.gifMOSKVA Afghanskt heroin fortsätter strömma in i Ryssland och med jämna mellanrum görs nya beslag. I onsdags tog rysk narkotikapolis 330 kilo heroin i beslag ur en misstänkt bil vid en vägspärr utanför Moskva.

Bilen var på väg till Moskva och kom från södra Ryssland. Narkotikan hade gömts under säten och inne i karossen och hittades med hjälp av en av polisens narkotikahundar, säger en talesperson från ryska statens narkotikabyrå till RIA.

I gatuled är heroinbeslaget värt motsvarande cirka 175 miljoner kronor och uppgår till cirka en miljon doser i utblandat skick, uppger talespersonen.

Ryssland har stora problem med narkotikamissbruk, i landet finns cirka 8,5 miljoner narkotikamissbrukare vilket är sex procent av den totala populationen. Cirka 90 procent missbrukar heroin, detta enligt en statlig rapport som publicerades förra året.

En tredjedel av allt heroin som produceras i Afghanistan smugglas genom Ryssland, varav mycket stora mängder stannar i landet för inhemska missbruk. Förra året togs ungefär 2,5 ton heroin i beslag i landet.

Över 30 000 ryssar dör av överdoser varje år.

Annonser