Fängelse för kokainligan Taxi Tony

0-prep-Coca1big1.jpgSju åtalade i ligan ”Taxi Tony” döms till fängelse för en slags pizzabudverksamhet av kokain till såväl festande ungdomar som rika direktörer i Stockholmsområdet.

Kunderna ringde ett mobilnummer och beställde kokain som kördes ut. Efter spaning och knäckt ”kodspråket” så slog polisen till och fann hos huvudmannen totalt nära tre kilo kokain och över 15 kilo cannabis.

Stockholms tingsrätt konstaterar att ”syftet med den brottsliga verksamheten har varit att tjäna pengar”. Och att ”verksamheten har präglats av planering och organisation”. Åklagaren hävdade att 1515 enheter sålts (på 0,67 gram kokain), medan rätten bara fann bevisat att 600 enheter sålts, rapporterar Aftonbladet.

Huvudmannen döms till sju års fängelse, en annan aktiv person till fem år. De ska betala drygt 700 000 kronor respektive 800 000 kronor till staten för det de beräknats tjänat på langningen.

Ytterligare fem personer döms till fängelse från några månader till drygt tre år. En person, som bedöms haft liten delaktighet, får villkorlig dom, medan två personer helt frikänns.

Totalt har 181 köpare identifierats i utredningen genom telefonavlyssning och sparade kunduppgifter. Dessa – flera är socialt väletablerade – ska ställas inför rätta under hösten 2014, meddelar Stockholms tingsrätt.

Ett annan liknande kokainliga avslöjades också ifjol i Stockholm där langning via taxibilar förekom i stor omfattning. Två huvudmän dömdes nyligen till tio års fängelse i tingsrätten. En av de misstänkta köparna var skådespelaren Mikael Persbrandt som fick fem månaders fängelse, han har nu överklagat sin dom.

Annonser