Brasilien: global knarkkartell sprängd

RIO Polisen i Brasilien har sprängt en omfattande narkotikakartell som opererat i minst 30 länder i hela världen och sålt droger för 15 miljoner kronor i veckan.

Federal polis i delstaten Goias i nordöstra Brasilien berättade i fredags om razziorna som förberetts i två och ett halvt år.
46 byggnader värda en kvarts miljard kronor har beslagtagits och flera bankkonton har frysts.  Hur många som gripits uppges inte ännu, men 85 personer har efterlysts och ligans ledare är ännu på fri fot.

– Kartellen har opererat i över 30 år med sin ledare baserad här i Goias. Han har haft kontakt med andra knarkkungar runt Brasilien för att smuggla droger utomlands, säger utredningschefen Bruno Gama till AFP.

Enligt polisen har den kriminella kartellen levererat narkotika till Amerika, Europa, Afrika, Mellersta Östern och Asien. Bland annat via flyglinjer som upprättats och var även igång med att bygga en ubåt.

Det framgår inte vilken slags narkotika som smugglats, men Brasilien har senare år fungerat som transitland för bland annat kokain.

Annonser