Tre tjejer startar Fyllepodden

Tre unga kvinnor i mediasvängen drar igång ”Fyllepodden” i sommar. ”Det har gjorts många poddar på fyllan, det här blir en podd OM fyllan”, säger Bianca Meyer, en av programledarna.

Meyer, skribent och komiker, leder podden tillsammans med Anitha Schulman, entreprenör och formgivare, och programledaren Cissi Wallin.

Den har premiär 3 juli mitt under Almedalsveckan på Gotland. I samarbete med Systembolagets dotterbolag IQ som arbetar för en smartare alkoholkonsumtion.

– Vi ville göra en podcast om alkohol som varken är moraliserande eller kommer med några pekpinnar, men som istället lyfter och ventilerar olika frågor kring alkohol och vi är väldigt glada att IQ gör det möjligt för oss att genomföra det här projektet, säger Bianca Meyer i ett pressmeddelande.

Totalt ska det bli tio avsnitt som spelas in bland politiker och lobbyister på Gotland, bland partygäng i Båstad och musikfesten Way out West i Göteborg.

– För oss var det självklart att bli en del av Fyllepodden, när de tre kom med förslagen. Jag tror att det kommer både underhålla och engagera lyssnarna, säger Magnus Jägerskol, vd på IQ, till Drugnews.

Han tycker det talas alltför lite om olika aspekter kring alkohol och att podden kan väcka eftertanke. Även alkoholforskare och mediakändisar väntas medverka.

Första avsnittet heter ”Vänner och familj – hur gör man när någon i ens omgivning dricker för mycket”. Alkoholromantik i media, manlig och kvinnlig berusning, varför full på fredagsvinet är okey, men inte ensamöl på måndag lunch? –  andra ämnen som det kommer att samtals om.

• Nya programmet ska inte blandas ihop med den Fyllepodd som Filip & Fredrik (Hammar & Wikingsson) drivit.
Eller så ska det kanske det?

Annonser