Branden: berusad körde på polis

En kvinnlig polis blev påkörd av en drogpåverkad mopedist i torsdags vid en avspärrning till den stora skogsbranden. Polisen blev allvarligt skadad.

Det var vid en avspärrning vid länsväg 68 i höjd med Norrgärdsbo i Västmanland som en berusad man på moped försökte forcera en avspärrning och i hög fart köra in mot brandområdet.

En 39-årig kvinnlig polis blev påkörd när hon försökte stoppa honom och fick bland annat skallskador. Hon vårdas på sjukhus i Västerås och läget är på fredag morgon oförändrat, uppger polis till VLT.

Den 49-årige mopedisten ådrog sig mindre skador och misstänks nu för grov olovlig körning, grovt drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada och inte följt polismans stopptecken.

Det har i övrigt inte varit problem med att folk försöker ta sig in i det avspärrande området där skogsbranden rasar, men många undrar när vägar och området öppnas igen.

Brandläget förbättrades under fredagen, brandområdet har minskat och avspärrade området krympt och några evakuerade kan återvända hem, enligt Aftonbladet.

Annonser