Illegala Silk Road blir tv-serie

Mörka delen av nätet, s.k. DarkNet, ska bli amerikansk tv-serie. Det var där grundaren av Silk Road upplät plats för drog- och vapenhandel och sedan greps. Nu blir historien nöjesserien ”Deep Web”.

De illegala delarna av internet är tydligen populära att göra tv-serier av, serien House of Cards som handlar om politiskt maktspel och hackare har till exempel prisats för sin genialitet.

Nu har några av skaparna och skådespelarna av den serien bestämt sig för att försöka upprepa succén med att producera historien om hur Ross William Ulbricht skapade Silk Road, den illegala marknadsplatsen på Internet som sålde vapen, narkotika och vad helst kunder runt hela världen kunde önska sig, rapporterar Deadline.

Serien går kortfattat ut på att skildra den ambitiöse dataexperten i Silicon Valley, Ross Ulbricht, som med hjälp av sina vänner utvecklades till internetvärldens maffiaboss och styrde webbportalen Silk Road där hemliga användare kunde saluföra illegala produkter och sköta kontakt med kunder via krypterade meddelande.

I takt med att hans imperium växte utanför all myndighetskontroll, blev han under sitt alias ”Dread Pirate Roberts” en av världens mest efterspanade personer. Enligt nättidningen Morning After ”är det nu som det blir riktigt spännande”.

Sida ur Silk RoadI verkligheten greps Ulbricht i oktober ifjol av FBI-agenter och hans hemsida stängdes, men liknande kriminella marknadsplatser har senare öppnats och fortsatt under nya namn, ex Silk Road 2.0, Agora m fl.

Teamet Oldman/Krantz har tidigare gjort flera filmer tillsammans bland annat spiondramat ”Tinker Tailor Soldier Spy” (baserad på John Le Carrés bok Mullvaden), men det blir första gången de gör tv tillsammans.
Det ännu oklart när Deep Web kommer ha premiär.

Annonser