Människoätande leopard angriper berusade

Tretton män i indiska Himalaya har hittills dödats av en människoätandeleopard som specialiserat sig på att välja sina offer bland berusade bybor på väg hem.

Djungelkatten har spridit skräck i området i 2,5 år i sitt revir i Didihatregionen i indiska Himalaya. Första människooffret blev en 46-årig man som i januari 2012 dödades. Sedan dess har ytterligare tolv män fallit offer för människoätaren, den senaste i 1 augusti. Samtliga män har varit kraftigt berusade.

Leoparden är troligen 10-12 år, jagar mest på kvällar och nätter och angrep och åt tidigare mest tamhundar. Men övergick senare även till att döda människor. Nu har över ett dussin berusade män tagits inom området.

Befolkningen i ett femtiotal byar i området har lagt om rutinerna och återvänder nu hem från sina sysslor före solnedgången. Men män som varit ute och druckit alkohol och raglar hem senare riskerar bli byten.

Sedan Uttarakhands skogsvårdsstyrelse ha förklarat leoparden vara en människoätare har flera försök att skjuta den, men hittills har försöken misslyckats.

– Den senaste månaden har vi vid tre olika tillfällen skickat ut team med jägare till byar som varit drabbade av leoparden, men de har inte lyckats spåra och skjuta leoparden ännu, säger skogvaktaren YK Singh till tidningen Mirror.

Annonser