Tonårsgäng misstänks för 65 brott

Ett tonårsgäng i Malmö misstänks för flera grova rån, misshandel, narkotikabrott och andra brott som nu håller på att klaras upp.

Kärngruppen utgörs av fyra 15-åringar och en 19-åring som sammanlagt ligger bakom omkring 65 brott i år, enligt polisen i Malmö.
– Vid ett och samma rån eller annan händelse kan det röra sig om misstanke för flera andra brott. Det handlar om allt från misshandel och stöld till narkotikabrott, säger spaningsledaren Rickard Ekberg, tf chef för ungdomssektionen till Skånskan.

Grova rån misstänks de ha utfört i olika konstellationer för att komma över värdesaker. I ett fall fördes en fjortonårig kille under brutala former i bil och tvingades att släppa in dem i hemmet som länsades. I ett annat fall rånades en 80-årig man på kontanter och värdesaker i sin bostad.

Tonårsgänget misstänks ligga bakom minst ett tiotal liknande brott som nu utreds, men polisen tror fler drabbats och hoppas de hör av sig.
19-åringen har häktats i väntan på rättegång och två av 15-åringarna har tvångsplacerats på statligt ungdomshem enligt lagen om vård av unga (LVU).

Annonser