En gripen för supermandrog

Polisen i Stockholm har gripit en man vid ett tillslag mot fruktad ”superman-drog” (med S-logga) som kan ha tagit flera liv i Sverige och utomlands.

Mannen greps i fredags i Stockholms län, bekräftar polisen. Han anhölls senare under dagen. Vid tillslaget hittades en stor mängd tabletter med stålmannen-loggan på.

– Det är röda/rosa tabletter, men även blå, säger polisens informatör Towe Hägg till TT.

Tabletterna ska nu analyseras för att se vad de innehåller.

Senaste tiden har fyra personer avlidit och minst tre tagit överdoser – men räddats av vården – i Stockholmsområdet. I Storbritannien har minst fyra också avlidit under jul- och nyårshelgen efter att tagit drogen.

Gemensamt är att personerna tagit rosa/röda tabletter. Flera har trott att det varit ecstasy, men pillren misstänks istället innehålla amfetaminliknande substansen PMMA som är betydligt mer farlig – ger värmeslag, förvirring och angriper kroppsliga organ. Varningar har gått ut i flera europeiska länder.

Annonser