Även hovrätten fäller cannabisodlare

Göta hovrätt fastställer tingsrättens dom och fäller en man i Småland som odlade cannabis och rökte i medicinskt syfte. Han får villkorlig dom.

Hovrätten fastställda i torsdags domen för Jens Waldmann från Vaggeryd, som odlat och rökt cannabis för att av klara av problem med depression och ångest. Han hävdade nödrätt och att han slogs för sitt liv och hälsa.

Men hovrätten gör en annan bedömning:
”I förevarande fall gör redan det faktum att Jens Waldmann har möjlighet att vända sig till sjukvården för att få hjälp, att hans invändning om straffrihet på grund av nöd framstår som obefogad och därför ska lämnas utan avseende. Jens Waldmann ska alltså, som tingsrätten funnit, dömas för narkotikabrott i enlighet med åtalet”, skriver domstolen.

36-åringen dömdes i tingsrätten till villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar, betala en urinanalys och en avgift till brottsofferfonden. Beslaget på nära 125 gram cannabis kvarstår.

• Läs även Drugnews intervju med Jens Waldman efter rättegången i hovrätten i Jönköping.

Annonser