Miljon brann upp hos hembrännare

Vid en brand i en fastighet nära Lund ifjol upptäcktes ett hembränneri. Dessutom ett kassaskåp med nära en miljon kronor som var brand- och vattenskadade. Nu har ägaren dömts.

Nu döms den 54-årige mannen till dagsböter motsvarande 30 000 kronor och villkorlig dom för olaglig sprithantering, rapporterar Sydsvenskan.

Han kände brandlukt när han kom hem en dag ifjol och larmade räddningstjänsten som släckte en brand i tvättstugan. Fastigheten spärrades av då det fanns spridningsrisk till andra nära liggande hus.

En polispatrull som senare skulle ta bort avspärrningarna kände även spritdoft från tvättstugan. Där hittades sju plasttunnor med sammanlagt 835 liter mäsk, 76 jästförpackningar och utanför på gården hundratals tomma femlitersdunkar.

I ett kassaskåp hittades brand- och vattenskadade sedlar som togs till polishuset för torkning. Totalt var det 931 000 kronor i femhundralappar och 2 45 euro.

Mannen erkände förberedelse till sprittillverkning, men förnekade att spriten var avsedd att säljas vidare. Det stora pengabeloppet i kassaskåpet uppgav han var pengar han sparat under flera år.

Annonser