Femton greps vid vägrazzior

I en stor kontrollinsats tisdags kväll i Halland och Skåne kontrollerades nära 1400 fordon och femton personer greps. Alkohol, narkotika och kontanter beslagtogs.

Den omfattande vägrazzian ”Operation Total” med tull, polis och flera andra myndigheter gav enligt de medverkande ”gott resultat”. I Skåne deltog ett hundra tjänstemän och i Halland ett 40-tal poliser och tullare.

Från 18-tiden i tisdags till 02 natten mot onsdagen kontrollerade ett mycket stort antal fordon vid färjeläget i Helsingborg, vid motorvägen E6/E20 av norrgående trafik i Skåne. Samt en stor vägkontroll gjordes vid trafikplatsen Heberg i Falkenbergs kommun där även tullen hade mobil skanner på plats. Även en helikopter fanns beredd.

Totalt kontrollerades 1 380 fordon och det rapporterades beslag av såväl narkotika, alkohol, cigaretter och ”farliga förmål”. Även trafikbrott kontrollerades.

I pressmeddelande summerar Tullverket:
”Operation Total i Skåne och Halland resulterade bland annat i följande: 15 personer frihetsberövades, kontanter har beslagtagits, 2 personer är misstänkta för drograttfylleri, 17 personer är misstänkta för narkotikabrott, 12 fordon rapporterades för överlast och 10 personer rapporterades för olovlig körning. Dessutom gjordes 20 utlänningskontroller samt 11 lastbilar och 5 personbilar skannades.”

 Syftet med de omfattande kontrollerna var både förebyggande mot illegal alkoholhantering och narkotikasmuggling, liksom gränsöverskridande brottslighet.

– Det var en massiv insats. Vi ledde in all trafik vid Heberg och filtrerade kraftigt, det är klart vi upptäckte mycket – från drograttfylleri till överlastade skåpbilar med alkohol, berättar Krister Adolfsson, polisens insatschef i Halland, för Drugnews.

Tre fordon som var överlastade stoppades i Hallandskontrollen, varav det var så mycket alkohol i en skåpbil att två män greps misstänkta för punktskattebrott.

En förare stoppades och amfetamin hittades, vid en husrannsakan i hans hem hittades senare ett par hundra tusen kronor i kontanter, som tros härröra från langning, och han anhölls misstänkt för narkotikabrott.

– Vi är nöjda med resultaten. Vi stoppade en del alkohol inför Valborg, fann inga alkoholpåverkade bakom ratten, men väl ett par drograttfulla. Samarbetet polis och tull fungerade mycket väl i insatserna, säger Krister Adolfsson.

Annonser