Falcon Alkoholfri Arena – med alkohol

Falkenberg FF:s nya fotbollsarena får Carlsberg som sponsor. Bryggeriets lokala alkoholfria öl ska sätta namn på arenan – som dock inte blir alkoholfri…

Falcon Alkoholfri Arena blir namnet på fotbollslagets nya hemmaplan som ska stå klar våren 2017. Det avslöjades i torsdag vid en presskonferens i staden.
– Jag hoppas att vi blir sponsrade med gratis bärs på somrarna nu. Det förutsätter jag, skämtar FFF-mittfältaren Johannes Vall i kommentar till Aftonbladet.

– Vi är mycket nöjda med att Falcon Alkoholfri blir namnsponsor till Falkenbergs nya fotbollsarena. Falcon är det varumärke som flest falkenbergare har önskat sig som sponsor och det stod även överst på föreningens önskelista så det här känns mycket bra. Att namnet nu blir Falcon Alkoholfri Arena ser vi som extra positivt, säger Lars-Eric Nilsson, ordförande i Falkenbergs FF, i ett pressmeddelande.

Den allsvenska klubben får som hemmaplan en arena som ska rymma 5 579 åskådare och kostar 130 miljoner kronor att bygga.
Men särskilt alkoholfri blir inte arenan, trots namnet och den lokala sponsorn. Bryggeriet ligger bara ett hundratal meter från nya planen. Enligt Dagens Media får inte arenan kallas bara Falcon Arena, eftersom det numer är ett ölmärke, och skulle strida mot marknadsföringslagen.

Varför då inte bara sälja alkoholfritt där, när dessutom öl utan alkohol uppges vara allt mer populärt?

– Vi har övervägt det, men gjort bedömningen att vi hellre vill lyfta upp det alkoholfria än exkludera alkohol. Vi har planer på en helt alkoholfri bar till exempel, och vi ska se till att det blir ett brett utbud av alkoholfritt, säger Johan Örtegren, marknadschef för öl på Carlsberg Sverige, till Accent.

Han medverkade vid presskonferensen i Falkenberg

Det nya namnet väcker reaktioner på sociala medier med koppling om bland annat idrott och alkohol:

”Nytt namn: Falcon Alkoholfri Arena
– Ni serverar alltså inte alkohol på arenan?
– Jo självklart, allt är som vanligt.”
/Richard Herrey

”Falcon. Alkoholfri. Arena. Där bärs Falkenberg fram numera…” /twittrar Magnus Herbertsson

 

Annonser