Populär drink i värmen

Almedalsdrinken går åt som smör i solsken under politikerveckan i Visby. Cirka 4 500 alkoholfria drinkar serveras under veckan från mötesplatsen Soberian.

Drinken serveras mellan evenemangen i tältet på Kilgränd. Och med stigande temperatur och klarblå himmel så går det åt fler.
– Idag gör vi 500 drinkar, igår gick det åt ett tusen. Och i eftermiddag har vi ett mobilt team som serverar vid ett mingel i en trädgård, berättar Nicole Steegsman från Ungdomens Nykterhetsförbund för Drugnews.

Hon blandar i full fart Almedalsdrinkar med huvudingredienserna päron, lime och inslag av gurka Soberian, tältet som Folkrörelser mot droger har. Detta utifrån bartendern Örjan Åstrands komposition, som är pappa till drinken.

Den lanserades första gången 2012 (med smak av jordgubbar, fläder och mynta det året) och fick utmärkelsen Hetast i Almedalen.

Nu släcker den törsten med ny smak och är mer tillänglig än någonsin för alla som är i Visby och arbetar, lobbar och lyssnar på föredragen – och vill behålla skärpan.

Flera anser att Almedalsdrinken bidragit till att utmana alkoholnormen av rosévin och starkare drycker och att politikerveckan blivit mer nykter.

– Drinken är god jag har druckit flera, säger Daniel Carlryd från CAN. Några killar utanför tältet tar varsitt glas från serveringsbordet vid muren utanför, smuttar och håller med.

Killar som gärna grabbar drinken.
Killar som gärna grabbar drinken.

Annonser