Massförgiftning på tyskt homeopati-möte

HAMBURG En tysk konferens om alternativmedicin urartade förra fredagen och 29 deltagare fick föras till sjukhus efter att tagit en LSD-liknande drog och börjat hallucinera.

Gruppen upptäcktes på ett hotell i staden Handeloh söder om Hamburg, där de led av vanföreställningar, hjärtklappning och andningsproblem.

Några beskrevs ”raggla omkring, rulla runt på en äng, tala rappakalja och lida av svåra kramper”, rapporterar mediebolaget NDR.

Över 150 vårdpersonal, ambulansförare och poliser tillkallades för att få ordning och föra de förvirrade deltagarna till sjukvård. Först tre dagar senare kunde de första höras om vad som hänt.

Provsvar tyder på att de alla hade fått i sig hallucinogena drogen 2C-E, som är olaglig i Tyskland sedan ifjol. (En drog som för övrigt legendariske drogkemisten Alexander Shulgin först syntetiserade).

Polis undersöker vad som kan ligga bakom kalabaliken i Handeloh, om deltagarna deltog i ett experiment, utsatts för skämt eller annat. Undersökning pågår, men inga gripanden har ännu gjorts. En medlem från regeringens narkotikakommission tror inte att de drabbade visste vad de fått i sig.

En talesperson för tyska föreningen för homeopater och andra naturläkare tar avstånd från ”incidenten” och uppger att inga av deras representant där tog några hallucinogener, rapporterar Independent.

Annonser