13-åring fast i drogtillslag

Efter en polisinsats på Vendelsö i Haninge kommun förra helgen rapporterades femton ungdomar i åldrarna 13 till 17 år för att ha använt narkotika.

– Resultatet bekräftade det vi misstänkte. Vi stöter på allt fler unga, denna gång var den yngsta 13 år. De unga blir allt fler och allt mer avancerade i narkotikabruket, säger Ove Brolund vid polisen till tidningen Mitt i.

Det var främst beslag av cannabis som gjordes vid insatsen, men även narkotikaklassad medicin. Men tidigare har andra droger som kokain, amfetamin och svampar, och även adhd-medicin hittats.

Insatsen var en av de sista som Haningepolisens särskilt riktade grupp gjorde innan den splittras i slutet av oktober då kompetensen ska spridas ut.

Polisman Ove Brolund har arbetat mot narkotika i två decennier i södra Stockholms län och är bekymrad över utvecklingen. Problemen ökar och unga har en allt mer liberal syn på droger.

• Länk till Haninge kommun och Mitt i med tips på hjälp för oroliga ungdomar och föräldrar, exempelvis Hanna-mottagningen.

Annonser