Knarkhund avsökte skolor

Två skolor i Falkenberg har på kort tid fått besök av polis med narkotikahund som sökt efter droger i förebyggande syfte.

Kontrollerna har skett efter initiativ från rektorer. Förra veckan besöktes en gymnasieskola och i tisdags Tångaskolan som är en grundskola.

Polishunden markerade vid ett elevskåp.
– Vi följde upp det genast och berörd elev fick lämna ett urinprov som inte innehöll spår av narkotika, säger rektor Terése Lek till Hallands Nyheter.

Fortsatt samtal kommer ske med elev och förälder, fortsätta informera elever och även låta polis göra kontroller även framöver. Syftet är helt förebyggande, understryker rektorn.

Kontrollerna gjordes efter lektionstid. Alla elever har undertecknat avtal om att skåpen tillhör skolan och får öppnas vid behov. Att hundar markerar vid platser behöver inte betyda att eleven använt droger.
– Det kan räcka med att de har vistats i samma lokal som någon som rökt cannabis. Det har inte blivit någon skälig misstanke utan mer ett underrättelseresultat, säger Henrik Svensson vid polisens spaningsgrupp i Falkenberg.

Annonser