Sportflyg med knark – tre män häktade

Piloten och två andra män häktades i lördags misstänkta för smuggelförsök av stor mängd narkotika med sportflygplan från Holland till Landskrona.

Det var i onsdags som ett trettiotal poliser väntade vid lilla Enoch Thulins flygplats nordöst om Landskrona när ett litet Cessna-plan landade. En större last med narkotika fanns ombord. Två män i planet och en väntande man med bil greps och anhölls. Planet och bagage togs i förvar.

Männen häktades i lördags eftermiddag vid Lunds tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott och narkotika smuggling. Alla tre nekar till brott, rapporterar Sydsvenskan.

Åklagaren vill ännu inte berätta vad för slags narkotika och mängd som beslagtagits. Inte heller hur polisen visste att planet skulle lasta just där. Han tror att fler är inblandade som nu söks av utredarna.

Planet hade hyrts av en flygklubb i Värnamo. Det flög från Småland i onsdags morse till Holland och hämtade last i Groningen och flög därefter alltså till Skåne.

Piloten är skriven i Jönköping och de båda andra männen är från Nyköping och Stockholm, den senare är tidigare dömd för narkotikabrott. Nu har åklagaren tid fram till 15 april att väcka åtal.

Annonser