Fängelse för dopingbrott

Tre män dömdes i torsdags för inblandning i en omfattande dopinghärva där över två miljoner doser beslagtagits. Två döms av Norrköpings tingsrätt till fängelse, en tredje till skyddstillsyn.

En utpekad 31-årig huvudman som åtalats för grov smuggling och grovt dopingbrott döms till fyra års fängelse.

En 24-åring man döms till 2,5 års fängelse för grov smuggling och en 34-årig man döms för grovt dopingbrott till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, enligt lokala medier.

Informationsfolder sprids på många gym.
Några kroppsbyggare fuskar… Foto: Drugnews

Det var i slutet av september ifjol som polisen av ren tillfällighet hittade en slovakisk lastbil med flera pallar med dopingmedel i lastutrymmet i Norrköping. Då beslagtogs över 600 000 tabletter och 81 000 ampuller i största beslaget.

Men sammanlagt har omräknat över två miljoner doser hittats i härvan, bland annat metandienon och testosteronpropionat, rapporterar Norrköpings Tidningar.

31-åringen som döms mot sitt nekande var inblandad i tre beslag. De övriga i varsitt. Tingrätten anser att huvudmannen haft en mer central roll. Mängden dopingmedel tyder på att det handlat om organiserad verksamhet, inte privat bruk.
Bland bevisen finns också fingeravtryck, telefonlistor och sms, men även vittnen. Ett vittne hotades före rättegången, men ställde upp i alla fall.

Annonser