Erika Nylander till Sveriges Bryggerier

Sveriges Bryggerier har rekryterat Sprit- och Vinleverantörernas vd Erika Nylander till ny kommunikationsdirektör från 1 december.

Erika Nylander har lett Sprit- och vinleverantörerna i nio år som verkställande direktör. Hon har en bakgrund som medie- och kommunikationskonsult. Antalet bryggerier har kraftigt ökat i landet – från 30 för sju år sedan till över 240 bryggerier idag och branschföreningen behöver stärka kansliet med en medarbetare.

– Jag ser fram emot att få bli en del av det starka team som utgör Sveriges Bryggerier. Givetvis kommer en hel del av vara nytt, men jag har också med mig erfarenheter från dryckesbranschen och är väl bekant med de frågor som näringen arbetar med, säger Erika Nylander i ett pressmeddelande.

Nylander har redan tidigare samarbetat i alkoholpolicyfrågor med Bryggeriföreningens vd Cecilia Giertta. Bland annat i kritik av höga alkoholskatter. Det framgår inte vem som efter december ska leda SVL.

Annonser