Stort spritbeslag nära Jämtgränsen

Norska tullen fann i veckan 2 880 liter rysk vodka i en svenskregistrerad lastbil nära gränsen till Jämtland. Fyra män greps.

Beslaget gjordes i tisdags kväll i Norge då tulltjänstemän stoppade lastbilen vid Adalsvollen i Nord-Trøndelag, norr om Storlien.

I lasten hittades bakom en gammal soffa och en presenning sex pallar med sprit, totalt 2 880 liter rysk smuggelvodka. Även en större mängd kontanter hittades också, rapporterar norska tullväsendet. Beslaget utgör 1,2 miljoner norska kronor i undanhållen skatt.

2 880 liter sprit gömt bakom soffa och presenning. Foto: Norska tullen

Fyra män från Litauen greps vid tullkontrollen, varav två i lastbilen och två i en misstänkt följebil. En av dem uppger att de var på väg till Trondheim med möbler. De kommer nu ställas inför rätta i Norge för smuggelförsöket, enligt adressa.no.

Vilken väg männen tagit genom Sverige är oklart, men troligen kommit på E14 i Jämtland och svängt av norrut för att fortsätta in i Norge, skriver Östersunds-Posten.

För cirka två månader sedan stoppades en polskregistrerad lastbil med smugglad alkohol på E14 på norska sidan gränsen. Den gången hittades 4 812 liter öl och 505 liter starksprit och en polsk förare greps.

Annonser