Polsk knarkkung greps i Årsta

Svensk polis grep i torsdags kväll i Årsta södra Stockholm en internationellt efterlyst polsk man som länge jagats i hemlandet för styrt en amfetaminliga. Gripandet skedde odramatiskt.

Den 45-årige mannen var Polens mest eftersökta narkotikasmugglare och var efterlyst för att sitta av resterande del av långt fängelsestraff. Men han hade gömt sig i Sverige – bytt till falsk identitet som hantverkare, odlat skägg och långt hår för att försvåra igenkänning, rapporterar Aftonbladet.

Men polisens Fast-grupp på nationella avdelningen – som söker rätt på internationellt efterlysta personer – lyckades spåra och gripa mannen i torsdags. Bland annat med hjälp av gruppens experter på ansiktskänning och lång spaning.

När mannen dök i bostadsområdet så greps han genast och erkände vem han var.

– Det är ett otroligt viktigt ärende för Polen och deras kamp mot amfetaminproduktionen i landet där hans organisation var en av de största aktörerna, säger en inspektör vid Fast-gruppen till Aftonbladet.

Annonser